Varm choklad med polkagris

Skärmavbild 2016-01-19 kl. 13.07.56
Nu börjar jag tycka att det räcker med snö för ett tag. I alla fall i Stockholm där det just nu pendlar mellan slask och riktig snö. Jag är varken en vintermänniska eller sommarmänniska. Vintern är för kall och sommarn är (ibland) för varm. Men jag tycker ändå att året behöver de två årstiderna – men bara en liten stund. För att se från den positiva sidan så får man i alla fall njuta av varm choklad nu på vintern.

När jag har tagit en långpromenad med min hund och kommer hem med stelfrusna fingrar brukar jag snabbt blanda ihop en varm choklad för att värma händerna runt muggen. Senaste gången blev det denna choklad med smak av polkagris – supergott!

varm choklad med polkagris

Recept 1 stor kopp
​1 1/2 tsk kakao
2 tsk strösocker
2 tsk mortlad polkagris
1 msk grädde
2 1/2 dl mjölk
ev. 1/2 – 1 dl vispad grädde

​Blanda kakao, socker och polkagris med 1 msk grädde i ett glas eller kopp.
Värm mjölken i en kastrull. Häll mjölken över kakaoblandningen.
​Blanda om och toppa eventuellt med vispad grädde.