Fyllda havreflarn

IMG_1556
Idag har jag haft en sån skön dag!
Jag har jobbat supermycket i veckan och idag är jag äntligen ledig. Så började dagen med en lång sovmorgon och god frukost. Snart blir det lunch och sedan en promenad med hunden i det halvfina vädret. I helgen är det dags för jobb igen men också alla hjärtans dag!
Tänkte därför tipsa om dessa hjärtan av havreflarn fyllda med hallonphiladelphia. Havreflarna är söta och fyllningen syrlig – jamen helt enkelt en perfekt kombo! Läggs de dessutom in i frysen en stund blir det cheesecakefyllning, supergott!

havreflarn med hallon

Flarn:
75 g smör

1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker
2msk mjölk
2 msk ljus sirap
1/4 tsk bakpulver

Fyllning:
150 g philadelphiaost
1/3 dl frysta hallon
1/3 tsk vaniljsocker

Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt de övriga ingrediensens och rör till en smidig smet. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper – tänk på att de flyter ut ganska mycket. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Stämpla försiktigt ut hjärtan med hjälp av en pepparkaksform medan flarnen fortfarande är varma. Lossa från bakplåtspapperet och låt svalna, gärna på galler.

Tina hallonen, mosa och sila genom en finmaskig sil.
Blanda philadelphia, hallonsaft och vaniljsocker.
Klicka ut fyllningen på hälften av hjärtflarnen och lägg sedan på ett till flarn som topp.
Ät på direkten eller förvara i frysen för en hårdare och mer cheesecakeaktig konsistens.

havreflarnhjärta