Chokladbiskvier med Baileys

chokladbiskviGodmorgon på er!
Här sitter jag och redigerar massvis med bilder och skriver in recept som kommer upp de kommande veckorna. Dagens recept blir chokladbiskvier med smak av Baileys, såå gott!
Ni som följer mig på instagram (swefoodmafia)såg att jag bakade dessa i helgen och jämförde mina med de mamma gjorde. Jag praoade en vecka i Delicato fabriken när jag gick i nian, och tekniken för att skopa på biskvifyllningen sitter fortfarande kvar kan jag lova!

biskvier med baileys
De är riktigt små – perfekta munsbitar på kalas eller till kaffet om man blir sötsugen. De är så krämiga och mjuka att de nästan smälter i munnen!

baileys biskvier
Som ni ser blir fyllningen inte lika ”fluffig” och ljus som de man köper. Min fyllning blir mer krämig och chokladig.

Chokladbiskvier med Baileys ca 25-30st små.
200g mandelmassa
1 äggvita
100g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
2 msk kakao
2 msk Baileys
200g mörk choklad

Sätt ugnen på 180 grader.
Riv mandelmassan. Vispa lätt upp äggvitan och blanda med mandelmassan.
Klicka ut små kakor (ca 1/2 tsk) på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter, håll noggrann koll efter 5 minuter eftersom alla ugnar är olika. Kakorna ska få en gyllenbrun färg.
Låt svalna.
*
Blanda ihop smör med florsocker och kakao.
Rör ned Baileys.
Med hjälp av en liten tesked – forma fyllningen toppigt på den släta sidan av kakan.
Ställ kallt tex i ett kylskåp några timmar.
Smält chokladen i en djup skål över vattenbad. Doppa den fyllda sidan av kakorna snabbt i den smälta choklads, skaka försiktigt på kakan så överflödig choklad rinner av. Ställ biskvierna kallt igen och låt stelna.

chokladbiskvier