SNÖ – vinnaren i Glass-SM

kvarnholmenI slutet på April anordnades glass-SM för första gången på GastroNord. Och storvinnaren som fick medalj  i alla klasser (hasselnötsglass, jordgubbsglass och citronsorbet) och dessutom guld i glassmästarens favorit – det vill säga valfri smak blev Kenneth Erlandson som äger SNÖ på kvarnholmen. Självklart blev jag tvungen att testa glassen, så idag blev det paus i solen vid vattnet. Ser ni stolarna vid huset på bilden? Just där ligger SNÖ.
SNÖ glassDet ligger helt perfekt vid vattnen, serverar foccacia (som såg riktigt goda ut!) och såklart glass, i både klassiska smaker men även lite udda vilket jag gillar! Jag älskar när man dessutom dekorerar glassen så som ni ser på bilden, lite frukt eller någon sås på gör att det ser mycket aptitligare ut enligt mig. Jag blev dock lite besviken, de öppnar vid 11 och vi kom dit vid 11.30 – då förväntade jag mig en display full med glass. Men nej, fem smaker fanns där när vi kom och en sjätte sattes fram när vi valde glass. Jag har full förståelse att glass kan ta slut under dagen men 30 min efter öppning då ska all glass vara framme och redo att säljas, för jag tror inte att den hade sålt slut.   glass på kvarnholmen Jag valde den som vann guldet i SM- mynta, melon och gurka samt en med mango, lime och chili. De var fulla av smak och riktigt goda. Myntaglassen passar perfekt en varm och solig dag som denna och jag kan förstå varför den vann. Den har en annorlunda smak som är fräsch, mer vuxen i smaken men som samtidigt är glassig och god.

Är ni sugna på glass så kan jag rekommendera ett besök på SNÖ.
Mjönarvägen 26 – Kvarnholmen