Jappkakor!

Japp, det stämmer detta kanske är de godaste kakorna på länge!
Här kommer ett lätt recept på sååå goda, sega, knäckiga Jappkakor.
Och snart får ni också mitt tips för världens godaste och enklaste dessert som dessutom är nyttig och passar perfekt till Eurovision i helgen! En ledtråd är att dessa kakor är en del av den.

kakorjappchoklad

Jappkakor ca 20st.
100g smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk vaniljsocker
2 dubbel Japp

Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör, socker och sirap riktigt pösigt.
Tillsätt vetemjöl, bikarbonat och vaniljsocker och blanda ordentligt.
Grovhacka Japp-chokladen. Blanda ned 3/4 av chokladen i smeten.
Rulla små bollar av smeten och lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta försiktigt ut bollarna till ca 1 cm tjocka. De flyter ut en del i ugnen så lägg de en bit ifrån varandra. Jag rekommenderar 3 i rad i 3 rader på en plåt.
Grädda mitt i ugnen ca 10-15 minuter. Låt de ligga kvar på bakplåtspapperet någon minut och svalna. Flytta sedan till ett galler och grädda nästa plåt.
Förvara i en burk.

kakormedjappjappkakor