Blueberry Nice Cream

nicecreamÅh vilken tråkig dag idag! Vart har solen tagit vägen?
I kväll är det ju i alla fall Eurovision finalen och jag är faktiskt ett stort fan av Melodifestivalen och Eurovision – jag tycker det hela är superroligt. Så självklart har jag tagit fram en god dessert för kvällen. Nice Cream är glass baserat på banan och sedan smaksatt med bär, då jag har valt blåbär.
Tycker det passar så bra till Eurovision – för kan det bli mer svenskt än med blåbär?

Efterrätten är så enkel att göra, nyttig och god. Kakan på toppen ger lite kolasmak och något knaprigt till det hela vilket gör det ännu godare!

nyttigglassblabarobananglass Blueberry Nice Cream – 2 små portioner.
1 banan
3 dl frysta blåbär
2 kakor – jag valde Jappkakor recept HÄR.

Mixa banan och blåbär tills det är helt slätt.
Lägg i en plastlåda och frys i 1 timme.
Skopa upp glassen i glas och smula en kaka över glassen.