Hallonmousse och chokladtårta

hallonmoussetårta

God morgon!
Efter en kaotisk dag på jobbet igår kändes det riktigt skönt att ta sovmorgon idag. Och jag ska alldeles strax gå ut i det fina vädret en stund, hur härligt är det inte med sol igen!

Nu börjar ju även festtiderna – konfirmationer, studenter, skolavslutningar med mera. Så tänkte därför tipsa om denna fantastiskt goda tårta som är så enkel (pga. lite fusk med färdig moussemix) att göra och som dessutom förvaras i frysen så det går jättebra att baka den dagen innan!

moussetårta

 Hallonmousse och chokladtårta, ca 10 bitar. 
100 g smör
2½ dl strösocker
2 st ägg
1 ½ dl vetemjöl
3½ msk kakao
1 tsk vaniljsocker
½ dl skållad och hackad mandel
1 paket  hallonmousse (färdig mix)
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Klä botten med bakplåtspapper på en form med löstagbar kant ca 18 cm i diametern.
Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan.
Rör ner socker och ägg i smöret, blanda väl.
Rör ner alla övriga ingredienser så allt blir väl blandat.
Häll smeten i formen.
Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.
Kakan ska vara mjuk och fuktig i mitten.
Låt kakan svalna helt och hållet.
När kakan är sval ta försiktigt loss den från bakplåtspapperet.
Lägg tillbaka kakan i formen. Gör hallonmoussen enligt instruktion på paketet.
Lägg försiktigt på hallonmoussen på chokladkakan i formen, se till att fördela moussen jämnt.
Ställ in tårtan i frysen och låt stå minst en timme.
Låt stå i rumstemperatur ca 5 minuter innan servering. Beroende på hur länge den stått i frysen kan man behöva tina tårtan lite längre/kortare innan servering.