Dadelbars

dadelbar

Härligt med fredag igen!
Slängde ihop dessa barer igår och de är otroligt goda, nyttiga och enkla att göra.
De passar lika bra efter träningspasset som en liten munsbit på festen eller framför en bra film.

dadelbars

Dadelbars ca 10 stora eller 20 små munsbitar.

15og dadlar
1 1/2 msk kallt starkt kaffe
2 msk kakao
1 dl russin ( 60g)
2 dl valfri müsli
1 dl jordnötter
80 g torkade aprikoser
2 1/2 dl havregryn
150g mörk choklad
1 msk rapsolja

Kärna ur dadlarna om det behövs.
Mixa dadlar, kaffe och kakao till en slät massa. Tillsätt russin, müsli och jordnötter och mixa, låt gärna lite bitar vara kvar.
Häll över dadelmassan i en skål. Hacka aprikoserna och blanda ned i dadelmassan tillsammans med havregryn.
Klä en fyrkantig liten form med bakplåtspapper.
Tryck ut massa i formen, ca 1 cm tjock. Täck med plastfolie och ställ in i kylen ca 15 minuter.
Smält choklad och olja tillsammans över ett vattenbad.
Ta ut kakan ur kylen och häll på chokladen, fördela jämnt över kakan med hjälp av en slickepott.
Ställ in i kylen ytterligare ca 20 minuter tills chokladen nästan har stelnat helt.
Ta ut och skär i bitar, ställ in i kylen och låt chokladen stelna helt.
Förvara i kylen.

 barmeddadlar