Rabarberpaj med Dulce de Leche

rabarberpaj med dulce de lecheRyckte upp de allra sista och minsta rabarberstjälkarna idag, vilket resulterade i en supergod paj. Eftersom rabarbern kan vara syrlig i smaken ville jag söta upp smuldegen och hade därför i Dulce de Leche. Jag använde mig av Dulce de Leche Baking från Pampas Deli som är en tjockare variant som passar perfekt för bakning och är färdig att använda, så man slipper koka en burk kondenserad mjölk i flera timmar.

Pajen blir härligt syrlig och söt med ett gott smultäcke som smakar av kola. Servera pajen med en kula vaniljglass så är det en vinnande dessert eller perfekt till fikastunden i sommar!

rabarberpajSer ni hur gott!?
Rabarbern är mjuk och härlig och smuldegen på toppen är frasig och god.

rabarber och dulce de leche

Paj med rabarber och Dulce de Leche
360g rabarber
1/2 dl socker
1/2 msk potatismjöl

1,5 dl vetemjöl
1.5 dl havregryn
1/2 dl socker
125g smör
4 msk Dulce de Leche (Baking)
2 nypor salt
Vaniljglass

 

Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj rabarbern och skär i grova centimeterstora bitar.
Blanda rabarber, socker och potatismjöl i en pajform.
~
Nyp ihop vetemjöl, havregryn, socker och smör till en smuldeg.
Tillsätt Dulce de Leche  i smuldegen och fortsätt att nypa ihop.
Fördela smuldegen över rabarbern och strö över två nypor salt.
Grädda på galler i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Ta ut pajen och låt svalna någon minut och servera sedan med vaniljglass.