Minimuffins med Dulce-gömma

minimuffins receptJag började dagen med en springtur när det fortfarande var lite kyligt och tur var det! För nu har jag ätit alldeles för många minimuffins, men det blir lätt så när de är i det lilla formatet. Idag är det förresten World Chocolate Day – så det var med all rätt jag åt alla de där chokladmuffinsarna medan jag redigerade bilderna, med låten Pumping Blood på repeat i lurarna.

Dulce de Leche muffins
Även denna gång använder jag mig av Pampas Deli ”Dulce de Leche Baking”.

minimuffins med dulce-gömma Mini-chokladmuffins med dulce-gömma, 22 st
1/2 tsk vaniljsocker
2 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 msk kakao
1/2 krm salt
75g rumsvarmt smör

1 dl strösocker
1 st ägg
3/4 dl mjölk
1/2 dl Dulce de Leche
Flingsalt 

Sätt ugnen på 175 grader.
Ställ ut minimuffinsformar i en minimuffinsplåt.
Blanda vaniljsocker, vetemjöl, bakpulver, kakao och salt i en skål. Ställ åt sidan.
Rör smör och socker mjukt och poröst i en separat skål. Tillsätt ägget under omrörning.
Rör ner mjölblandningen i äggsmeten omväxlande med mjölken.
Klicka i ca 1 tsk smet i varje form.
Lägg i dulce de leche i formen, ca 1/2 tsk.
Täck över med ytterligare ca 1 tsk muffinssmet och toppa med flingsalt.
Grädda mitt i ugnen på galler ca 7-8 minuter.
Ta ut och låt stå och svala någon minut i formen innan du plockar upp dem.

choklad och dulce de leche muffins
Minimuffins passar perfekt till fikabordet eller till tex brunchen. Toppa med två vinbär och ett litet blad så blir de riktigt söta!