Frukostshot med citrus

citrushotMåndag, ny vecka, nya möjligheter.
Jag startade dagen med ett shot av syrlig citrus och nu ska jag mot gymmet för ett yogapass.
Senare idag ska jag baka lite som ni såklart kommer få ta del av i veckan – lagom till alla hjärtans dag!

Att ta nyttiga shots  blev väldigt populärt under 2015 och det håller fortfarande i sig. Det är ett perfekt sätt att starta dagen med, framförallt när det är influensatider som nu. Min shot som jag tänkte dela med mig av idag ger en riktig kick på morgonen, den är supersyrlig! Många gillar att ha i sötningsmedel såsom socker eller honung men jag tycker själv att det förstör lite. Jag gillar när det är syrligt och varför ha i en massa socker i något som är nyttigt bara för att göra det enklare att dricka.

hallonshot

Den härliga röda färgen kommer från hallonen som också gör det hela lite sötare.

frukostshot
Tre små shotglas eller ett större:
1 apelsin
1/3 grapefrukt
1/2 citron
1-2 msk frysta hallon

Pressa citrusfrukterna.
Tina hallonen, mosa och sila. Blanda hallonsaften i citrusblandningen.
Rör om och häll upp i små glas.

shot med citrus