Lion bars

Helgens snabbaste, enklaste och godaste godis gör du själv hemma!
Med några få ingredienser kan du enkelt göra en (nästan) kopia av det amerikanska godiset Lion bars med smak av choklad och jordnötssmör.
De är nästan för goda, man kan enkelt äta några stycken (läs: alldeles för många) på en gång.

lion bars

Lion bars ca 20 stycken. 
3 dl Jordnötssmör med bitar (crunchy)
2 dl Ljus sirap
1 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
3 dl Kokosflingor
5 dl Rice Krispies
175 g Mörk choklad

Smält Jordnötssmör, sirap, strösocker och vaniljsocker i en kastrull på svag värme.
Rosta kokos i en torr stekpanna under uppsikt, så den inte bränns.
Häll upp Rice Krispies och rostad kokos i en stor skål. Blanda försiktigt med jordnötsblandningen. ( Rör ej för mycket då Rice Krispies lätt går sönder och man förlorar krispigheten.)
Fördela smeten i en eller två avlånga brödformar klädda i plastfolie.
Låt stelna i kylen ca 1 timme.
Ta ut och skär kakan i avlånga bitar ca 1,5-2 cm tjocka.
Smält chokladen över vattenbad.
Doppa kakorna till hälften i chokladen och lägg upp och ner på ett galler eller bakplåtspapper tills chokladen stelnad.