Hallon- chokladmousse

hallon chokladmousse

Nu ska ni få ett grymt recept på chokladmousse som inte innehåller grädde, utan är baserad på mjölk. Det här receptet är en favorit hemma hos mig och det var faktiskt min mormor som gjorde denna chokladmousse till efterrätt första gången. Då med klassisk choklad- och kaffesmak. Men genom att välja en choklad som redan är smaksatt så får du en mousse med tex. hallon eller mintsmak. Det viktiga är dock att välja en bra mörk choklad.

chokladmousse med mjölkJa ni ser själva hur mjuk och slät moussen blir!
Jag valde chokladen ”Vilda hallon” från Malmö Chokladfabrik. Det är en 52 procentig mörk mjölkchoklad.
Den har en lite syrlig smak av hallon men ändå en stark chokladsmak. Malmö Chokladfabrik gör supersnygga chokladkakor och dessutom är det en helt nötfri fabrik.

chokladmousse utan grädde

Hallon- chokladmousse 5 små portioner.
2 dl mjölk

170g mörk choklad med hallonsmak
1 ägg
1 msk strösocker
ev. rostade hasselnötter och bär

Värm mjölken i en kastrull. Ställ sedan åt sidan och låt svalna.
Smält chokladen över ett vattenbad.
Blanda alla ingredienser förutom mjölken i en skål.
Häll över mjölken och mixa smeten med hjälp av en stavmixer i ca 3 minuter.
Häll upp i små portionsformar. Banka kopparna mot tex en skärbräda några gånger för att få bort luftbubblor.
Ställ in i kylskåp och låt stelna, ca 4 timmar.
Servera gärna med rostade, hackade hasselnötter och färska bär.

chokladmousse